Σάββατο 9 Ιουνίου 2012

Camping, οι οικονομικές διακοπές !


3117180-last-free-camping---ultima-acampada-libre-0.jpg
             BUNGEE JUMPING Η  ΤΖΑΜΠΑ CAMPING; Smile

Το καλοκαιράκι είναι προ των πυλών.Είσαι πανέτοιμος-η ψυχικά για τις εξορμήσεις σου αλλά η τσέπη σου όχι και τόσο.Μια παλιά και δοκιμασμένη οικονομική λύση είναι να πάρεις την σκηνή σου,να γεμίσεις το σακίδιο σου με μερικά απαραίτητα πράγματα να πάρεις και ένα φουσκωτό στρώμα η ένα υπόστρωμα και να την κάνεις για ένα οργανωμένο camping.Τι γίνεται όμως αν δεν έχεις ούτε τα χρήματα  για να πληρώσεις  το camping;Μερικοί επιλέγουν την λύση του ελεύθερου camping.Δεν χρειάζεται να πας μακρυά, παίρνεις φίλους και φυλές και φύγατε για ενα φοβερό 2ήμερο.

Πού στήνουμε άφοβα σκηνή; 

* Στο Αγκίστρι, που έχει το πλεονέκτημα να βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από την Αθήνα, για όσους βαριούνται τις πολύωρες διαδρομές, να διαθέτει εξωτικές παραλίες μεγάλης έκτασης για να χωρέσουμε όλοι και να αποπνέει freestyle ατμόσφαιρα -προβλήματα με αστυνομία και τοπικές αρχές δεν έχουν αναφερθεί εδώ και πολλά χρόνια. 
* Στην 50 χιλιομέτρων παραλία της Ηλείας, που οι περισσότεροι αποκαλούν «Καϊάφα», όχι τόσο χάριν συντομίας όσο γιατί απέναντι από τη λίμνη με τα ομώνυμα λουτρά βρίσκεται το καλύτερο σημείο της εν λόγω παραλίας. Καταπράσινα πευκόφυτα δάση πλαισιώνουν τη χρυσαφένια αμμουδιά, παρέχοντας το κατάλληλο καταφύγιο, αλλά και την απαραίτητη δροσιά στους κατασκηνωτές. Extra bonus το γεγονός ότι η περιοχή παραμένει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας -και η τεράστια έκτασή της που εξασφαλίζει ιδιωτικότητα. 
* Στην Τήλο, με την αμέριστη συμπαράσταση της τοπικής κοινότητας, που έχει φροντίσει να τοποθετήσει ντουζιέρες, τουαλέτες και κάδους σκουπιδιών στο hot spot των free campers που ακούει στο όνομα Έριστος. Το ταξίδι είναι μακρύ, αλλά αξίζει τον κόπο. 
* Στη Σούγια της Κρήτης, για τα απίστευτα νερά του Λυβικού, τις δημόσιες ντουζιέρες και τη συμπαράσταση της κοινότητας σε αρκετά περιστατικά συλλήψεων κατασκηνωτών. Για ακόμη πιο ...; εναλλακτική κατάσταση, στη Γαύδο και στο Γαϊδουρονήσι. 
* Στα μικρά, άγνωστα εν πολλοίς, νησάκια Αγαθονήσι, ανάμεσα στην Πάτμο και τη Σάμο, και Μαράθι, κοντά στους Λειψούς. Για το απίστευτο κέφι των κατοίκων, τις πανέμορφες, απάτητες παραλίες με τα κρυστάλλινα, πεντακάθαρα νερά και το γεγονός ότι στο δεύτερο δεν υπάρχουν δρόμοι, αυτοκίνητα και λοιπή τεχνολογική «πρόοδος». 
* Στη Νίσυρο, που έχει το ηφαίστειο χωρίς τα αλαλάζοντα πλήθη της Σαντορίνης, και μια ταβέρνα για τις βασικές προμήθειες στην Παχιά Άμμο. 
* Στο κάτω Κουφονήσι, την Ηρακλειά και τη Δονούσα, γιατί οι Μικρές Κυκλάδες διαθέτουν την ομορφιά των «μεγάλων» πολλαπλασιασμένη, χωρίς το κοσμοπολίτικο "hype" που την κρύβει. Η ταβέρνα στο Κάτω Κουφονήσι σερβίρει εξαιρετικά παϊδάκια και καταπληκτικό μιλφέιγ. Το πανηγύρι στις 15 Αυγούστου αποτελεί, επίσης, ένα βασικότατο λόγο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου