Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012

Πώς να περάσεις πιο “εύκολα” και ανώδυνα το μάθημα

Τα παρακάτω να τα λάβετε υπόψιν σας για το επόμενο εξάμηνο, γιατί δυστυχώς σε αυτό άρχισε η εξεταστική :S (good luck!)
Σου αρέσει ή όχι το μάθημα, υπάρχουν κανόνες για να μη μαζεύονται πολλά και μετά πελαγώσεις.
Δεν είναι λίγοι αυτοί που ισχυρίζονται πως αν μπεις στο Πανεπιστήμιο δεν σε νοιάζει και πολύ πότε θα βγεις από αυτό. Από την άλλοι όμως, κανείς δεν θέλει να χαρακτηριστεί αιώνιος φοιτητής. Το να περάσεις ένα μάθημα, ίσως δεν είναι πάντα απλή υπόθεση, υπάρχουν όμως μερικά τρικ που θα απλουστεύσουν την κατάσταση!
  • 1) Μάθε από κάποιον παλιότερο ποια είναι τα δύσκολα και ποια τα εύκολα, ποιοι είναι οι “κόφτες” και ποιοι οι εύκολοι καθηγητές.
  • 2) Πάρε τον οδηγό σπουδών και δες ποια είναι τα υποχρεωτικά μαθήματα και ποια τα επιλογής. Έτσι θα δεις ποια θα πρέπει να περάσεις οπωσδήποτε για να μην έχεις πρόβλημα στο μέλλον. Θα πάρεις και μια ιδέα για τα επιλογής, τις θεματικές τους και τους καθηγητές που τα διδάσκουν για να κάνεις συνειδητά τις επιλογές.
  • 3) Μελέτησε καλά τον οδηγό σπουδών για να δεις τι θα πρέπει να περάσεις και πώς θα πρέπει να δομήσεις τα μαθήματα και το πρόγραμμά σου. Με πόσα μαθήματα παίρνεις πτυχίο, πόσα υποχρεωτικά και πόσα επιλογής, ποιες είναι οι κατευθύνσεις , αν υπάρχουν τυχόν αλυσίδες μαθημάτων, κύκλοι, κλπ.
  • 4) Μην χάσεις την πρώτη και δεύτερη παράδοση του μαθήματος. Έτσι θα δεις τι ζητά ο καθηγητής, αν θα εξετάσει γραπτά ή προφορικά, ποια είναι τα συγγράμματα που χρειάζονται και από πού θα τα πάρεις, αν παραδίδει το σύγγραμμα του ή αν χρειάζεται να παρακολουθείς για να κρατάς και δικές σου σημειώσεις.
  • 5) Μάθε αν χρειάζεται εργασία για να περάσεις το μάθημα! Δεν λέει να τρέχεις τελευταία ώρα και να μην φτάνεις.
  • 6) Απαλλακτική Εργασία! Υπάρχουν καθηγητές που απαλλάσσουν τους φοιτητές από τις εξετάσεις αν κάνουν μια εργασία. Δεν είναι κακό… Γλιτώνεις το άγχος των εξετάσεων, έχεις πιθανότητα για καλό βαθμό κι όλο το εξάμηνο μπροστά σου.
  • 7) Δικτυώσου! Σίγουρα θα υπάρχουν φοιτητές από προηγούμενο έτος που θα παρακολουθούν το μάθημα. Βρες και ρώτα κάποιον να σου πει γιατί κόπηκε, τι θέλει ο καθηγητής και ποια είναι τα μυστικά για να περάσεις…
  • 8 ) Παρακολούθησε! Δυστυχώς είναι η απόλυτη συνταγή της επιτυχίας. Αν παρακολουθείς και κρατάς σημειώσεις, όταν θα πλησιάζουν οι εξετάσεις, θα είναι εύκολο να τα επαναφέρεις στη μνήμη σου, να δεις τις σημειώσεις και να “φύγει” πιο εύκολα από πάνω σου το μάθημα…
  • 9) Γνώρισε τον καθηγητή! Δεν είσαι γλυφτράκι ούτε σπασίκλας! Αν όμως ο καθηγητής μάθει τη… φάτσα και το όνομα σου, ειδικά στα μαθήματα επιλογής, στις εξετάσεις θα είναι όλα πιο εύκολα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου