Δευτέρα, 11 Ιουνίου 2012

οδηγός αντιγραφής στην εξεταστική!!

5 Έξυπνοι τρόποι για αντιγραφή και επιτυχία στην επόμενη εξεταστική περίοδο.

1. Αντιγραφή από άλλον
Απλά τα πράγματα. Ο φοιτητής κάθεται πίσω από έναν καλά διαβασμένο συνάδελφό του και "απολαμβάνει" τη θέα.

Για προχωρημένους: Ολόκληρη παρέα κάθεται ο ένας πίσω από τον άλλον και οι απαντήσεις του μπροστινού μεταφέρονται "τρενάκι" προς τα πίσω. 

2. Κινητό
Η τελευταία λέξη στις αντιγραφές. Ο φοιτητής αφήνει το στυλό και πιάνει το κινητό. Στέλνει με SMS την ερώτηση και περιμένει με αγωνία την απάντηση.(Προσοχή: πάντα στο αθόρυβο!)

Για προχωρημένους: Hands-free, μακριά μαλλιά κι ένας φίλος που βρίσκεται έξω από την αίθουσα και υπαγορεύει και υπαγορεύει... μέχρι να του τελειώσει η κάρτα. Φυσικά για να μην ήμαστε και αχάριστοι, αγοράζουμε εμείς την κάρτα στον φίλο μας που βρίσκεται έξω. Εκτός και αν ήμαστε από τη Λάρισα (ναι, αυτό ήταν σπόντα για κάποιον ;P).

3. Σκονάκια
Η πιο διαδεδομένη μέθοδος. Ο φοιτητής έχει τις σημειώσεις, σε σμίκρυνση, κρυμμένες πάνω του: στα παπούτσια, στις τσέπες, κάτω από την φούστα, μέσα από την μπλούζα, στη τσάντα, στο κράνος, στο πακέτο των τσιγάρων, στην κασετίνα κλπ.

Προς το τέλος της εξέτασης, τα σκονάκια που περιέχουν τα θέματα που έπεσαν γίνονται ανάρπαστα. Μεταφέρονται από χέρι σε χέρι με ταχύτητα και αλληλλεγύη μέχρι να βρουν όλοι αυτό που τους λείπει.

Για προχωρημένους: Ο νοικοκύρης φοιτητής έχει φροντίσει να βιβλιοδετήσει τα σκονάκια και να φτιάξει σελίδα με τα περιεχόμενα.

4. Συνεργείο
Η μέθοδος που περιλαμβάνει έναν τουλάχιστον εξωτερικό συνεργάτη (εξ' ου και "συνεργείο"). Περιλαμβάνει τρία στάδια:

1) Την έξοδο των θεμάτων από το αμφιθέατρο,
2) Τη λύση τους από τον συνεργάτη, και
3) Τη μεταφορά των λυμένων θεμάτων πίσω στον ενδιαφερόμενο.

Η έξοδος των θεμάτων μπορεί να γίνει είτε από τον εξεταζόμενο (σε μία έξοδο για «τουαλέτα»), είτε από έναν από τους συνεργάτες που μπαίνει -και καλά- για να γράψει, αντιγράφει τα θέματα, δίνει λευκή κόλλα και φεύγει. Οι συνεργάτες πίνουν φραπέ (μέτριο-γάλα κατά προτίμηση) και λύνουν τα θέματα με την ησυχία τους. Όταν τελειώσουν, ειδοποιούν τον εξεταζόμενο φίλο τους (συνήθως με μήνυμα στο κινητό - πάλι αθόρυβο μην ξεχνιόμαστε) και αυτός βγαίνει ξανά για «τουαλέτα» («Από το άγχος με έπιασε συχνοουρία, κύριε!»). Τα σκονάκια τον περιμένουν στο καζανάκι.

Για προχωρημένους: Οι συνεργάτες έχουν φροντίσει να έχουν λευκή κόλλα του μαθήματος (με σφραγίδα) και γράφουν τις απαντήσεις κατευθείαν εκεί. Έτσι το μόνο που έχει να κάνει ο ενδιαφερόμενος είναι να την παραλάβει (κάτω από την μπλούζα του), να την αλλάξει με την παλιά του κόλλα και να την παραδώσει. Για σίγουρη επιτυχία, η λύση των θεμάτων ανατίθεται σε έναν φροντιστηριάκια έναντι αμοιβής.

5. Αντικαταστάτης
Η μέθοδος αυτή στηρίζεται στη φιλία. Αντί να πάει να γράψει ο φοιτητής, πάει ένας φίλος του που ξέρει πολύ καλά το μάθημα. Εφαρμόζεται κυρίως σε μαθήματα που δε γίνεται αυστηρός έλεγχος στα τρίπτυχα (φοιτητική ταυτότητα).

Για προχωρημένους: Κανένας αυστηρός έλεγχος δε στέκεται εμπόδιο σε μια αληθινή φιλία. Η φωτογραφία του φοιτητή βγαίνει σπό το τρίπτυχο και στη θέση της μπαίνει η φωτογραφία του φίλου (ναι, πρόκειται για πλαστογραφία!)
 

Φυσικά οποιαδήποτε προσθήκη επιπλέον "κεφαλαίων" στον οδηγό, είναι καλοδεχούμενη, αφού αυτό θα βοηθήσει να εμπλουτίσουμε τις γνώσεις μας!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου